MATESZE

MATESZE

Magyar Terápiás és Segítőkutyás
Szövetség Egyesület

Kutyák Kutyák Kutyák
Belépés

Tanúsítványokkal kapcsolatos ügyintézés

 

A tanúsítvány lejártakor a kutyakiképző szervezetnek a terápiás intézmény által kiállított igazolást kell benyújtania legkésőbb az érvényesség lejárta után 3 hónappal arról, hogy a páros probléma nélkül dolgozik és a kérelem benyújtását megelőző 2 év alatt legalább 15 hónapot dolgozott heti rendszeres terápiát végezve a kutyával. A kérelem benyújtásának az is feltétele, hogy a minimum 15 "aktív" hónapból legalább 8 hónap a hosszabbítási kérelem benyújtásának idejét megelőző 1 évben történt meg.  Amennyiben a terápiás kutya-gazda páros más segítőkutya kiképző szervezethez szeretne tartozni, a tanúsítvány akkor állítható ki számukra, ha az előző kiképző szervezet igazolja, hogy a páros eddig problémamentesen dolgozott és hozzájárul a szervezetváltáshoz. Ellenkező esetben a párosnak újra kell vizsgáznia. Amennyiben a segítőkutya kiképző szervezet nem vállal felelősséget a páros munkájáért, a tanúsítványt az érvényesség lejárta előtt is bármikor érvénytelenítheti.

Beküldendő dokumentumok:

- A  páros rendszeres munkájáról szóló igazolást a kutyakiképző szervezettől 
  Igazolás kutyás terápiáról - kutyakiképző szervezet
- A terápiás intézmények igazolását a páros munkájáról
  Igazolás kutyás terápiáról - terápiás intézmény

Annak a párosnak, akinek a kiképző szervezet és/vagy a terápiás intézmény nem igazolja a rendszeres munkáját, új kétkörös vizsgát kell tennie.

Ha a terápiás páros sikeres temperamentum vizsga után szervezetet szeretne váltani, akkor az új szervezetnél újra kétkörös vizsgát kell tennie.

A tanúsítvány hosszabbításának díja: 2000 Ft/db.  A MATESZE tagszervezetek számára ingyenes!!
Számlaszám: 10103434-58331100-01000004 TANÚSÍTVÁNYOK PÓTLÁSA:

Új tanúsítványt lehet igényelni, ha a kártyán szereplő adatokban változás következett be, ha a kártya elveszett vagy megrongálódott. Az elveszett, megrongálódott tanúsítványok pótlását a segítőkutyát kiképző szervezet kezdeményezheti a következő módon:

  - a MATESZE számlájára a segítőkutya kiképző szervezet befizet 2000 Ft-ot
    számlaszám: 10103434-58331100-01000004
  - Minden már regisztrált kutyakiképző szervezet a saját adminisztrációs felületén indíthatja a tanúsítványok pótlását a TANÚSÍTVÁNY/PÓTLÁS menüpont alatt

 

TANÚSÍTVÁNYOK ÉRVÉNYTELENÍTÉSE:

A tanúsítványok bármely okból történő érvénytelenítését a segítőkutya-kiképző szervezetek kezdeményezhetik a saját adminisztrációs felületükön